Consultările publice pe tema educaţiei vor dura doi ani

16 Sep 2015
Consultările publice pe tema educaţiei vor dura doi ani
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va începe consultările publice pe tema educaţiei, care vor dura aprovimativ doi ani. El a arătat că aceste consultări ar trebui să aibă ca rezultat o nouă lege, în acord cu realitățile sociale, provocările secolului XXI, experiența și nevoile profesorilor, așteptările elevilor sau ale părinților.

Şeful statului susţinut ideea unei schimbări de sistem în care să fie implicaţi părinţi, profesori, elevi,  partide politice şi instituţii publice. "De aceea, în virtutea atribuțiilor mele constituționale, de mediator între stat și societate, am asumat tema educației și demarez această largă consultare, care să implice cadre didactice, universități, sindicate, asociații ale elevilor, studenților și părinților, specialiști, autorități și instituții publice, partidele politice.

Într-un termen de aproximativ doi ani, în urma acestui demers, se poate găsi un numitor comun, poate rezulta o viziune coerentă și o legislație cadru în acord cu aceasta, care să rămână aceeași dincolo de schimbările politice și în interiorul căreia să fie luate decizii de politici sau măsuri punctuale, indiferent cine se află la putere. Vă cer deopotrivă, ca membri ai Parlamentului României, să îmi fiți parteneri în acest proiect, care nu este unul personal, nici pentru prezent, ci unul pentru generațiile viitoare", a afirmat Iohannis în mesajul transmis miercuri Parlamentului.


Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră