Cum îi ademeneşte Iohannis pe investitorii străini să vină în România

09 Iul 2015
Cum îi ademeneşte Iohannis pe investitorii străini să vină în România
 Preşedintele Klaus  Iohannis a declarat într-un interviu acordat  agenției The European Times că România trece printr-o perioadă bună din punct de vedere economic astfel încât investitorii străini să aleagă ţara noastră pentru a-şi dezvolta afacerile. Argumentele aduse de şeful statului sunt creșterea economică de peste 4% din primul trimestru din 2015, precum și previziunile economice "extrem de promițătoare" pentru următorii ani.

"România a reușit în ultimii ani să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini. Avem argumente dintre cele mai puternice să spunem că România trece printr-o perioadă bună din punct de vedere economic", a afirmat șeful statului.

Alte argumente aduse de Iohannis sunt  forța de muncă extrem de pregătită și resursele naturale. De asemenea, el a mai spus că sectoarele economice locale le oferă investitorilor oportunități de afaceri, de la energie la infrastructură și de la agricultură la turism.  "Prin investiții consistente și într-un mediu competitiv, România are potențialul de a deveni un important jucător regional", a mai spus şeful statului.

"Investițiile străine în România au început să crească în prima parte a acestui an. Prin urmare, vedem că mediul de afaceri din România începe să întrunească așteptările investitorilor străini cu tot mai mult succes", a declarat Iohannis în interviul apărut miercuri pe site-ul The European Times, conform Agerpres.

Cu toate acestea, şeful statului a precizat că România mai are încă de rezolvat câteva deficiențe economice și instituționale, cum ar fi  dificultățile la plata taxelor, evaziunea fiscală şi corupția. "Să nu uităm că realizările companiilor și investitorilor depind în mod direct de calitatea regulilor care le guvernează activitatea. Asigurarea transparenței și a stabilității, precum și a predictibilității fiscale și legislative, continuă să fie unul dintre obiectivele noastre principale", a mai spus preşedintele Iohannis.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!








Alte stiri din Politic

Ultima oră