Ipoteză INCENDIARĂ privind înlăturarea guvernului Ponta. Ce spune fostul premier

31 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ipoteză INCENDIARĂ privind înlăturarea guvernului Ponta. Ce spune fostul premier

”V-ați gândit la ipoteza că plecarea guvernului Ponta ;i venirea guvernului “tehnocrat” numit de la Bruxelles a fost determinată de chestiunea fondurilor europene? Adică, banii alocați României, de care Băsescu nu s-a atins, trebuiau să se întoarcă înapoi la cei care ni i-au pus la dispoziție (țările mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfârșitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta începe să îi acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocrației interne. Pleacă guvernul Ponta şi vine guvernul “tehnocrat” care, imediat, oprește accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba atrage atenția comisarul Corina Creţu, că, dacă-i ordin, cu plăcere! E doar o ipoteză”, scrie Pașcu pe Facebook.

Într-un comentariu la ştirea că Polonia sfidează din nou UE şi SUA prin promulgarea unei legi privind tribunalul constituţional, fostul premier Ponta sugerează aceeaşi ipoteză ca Ioan Mircea Paşcu.

El afirmă că în 2016, Polonia a semnat deja contracte pentru fonduri europene din exerciţiul financiar 2014-2020 de aproape 1 miliard de euro. "Poate şi din acest motiv ei sunt criticaţi, în timp ce GUVERNUL ZERO de la Bucureşti este ţinut în braţe şi chiar pregătiţi să continue din decembrie "opera"!, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul premier crede că Polonia nu sfidează deloc UE, cu atât mai puţin SUA. În opinia sa, Polonia sfidează cercurile de interese străine ţării lor, ONG-urile finanţate şi politizate pe ascuns şi "macovistii" lor care vor ca ţara să fie condusă de cei care nu au legitimitatea votului şi nu răspund în faţa poporului.

"Poate că liderii politici aleşi ai Poloniei au învăţat din greşeala României din 2012 şi încearcă să îşi conducă ţara pentru interesul şi binele lor naţional! Sau poate o să cedeze ca şi noi şi până în 2019 o să păţească şi ei ce au păţit Antonescu, Tăriceanu, Dragnea, Ponta, PSD şi PNL?!? O să vedem!", mai scrie Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră