Primul bărbat al ţării semnează petiţia online Heforshe

19 Iun 2015
Primul bărbat al ţării semnează petiţia online Heforshe
Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei internaţionale ce promovează egalitatea între femei şi bărbaţi şi a semnat petiţia online Heforshe.

"Egalitatea de șanse între femei și bărbați este parte din progresul omenirii. Nu trebuie să închidem ochii în fața discriminării! Cu toții trebuie să spunem STOP și să dăm femeilor șanse egale în viață. În acest sens, am semnat, alături de alți șefi de stat, un angajament la nivel național pentru a acționa pe deplin în vederea atingerii acestui deziderat. Pentru a susține campania internațională ‪#‎HeForShe‬ și drepturile femeilor din România și din întreaga lume, vă invit să semnați, alături de mine, petiția online!", scrie Iohannis pe Facebook 

Conform site-ului campaniei, HeForShe este o mişcare de solidaritate pentru egalitatea de gen ce aduce împreună jumătate de omenire pentru a ajuta cealaltă jumătate, în beneficiul tururor. 
Angajamentul Heforshe, postat pe site sună aşa: "Sunt unul din miliardele de bărbaţi care crede că egalitatea pentru femei este un drept de bază al omului de care beneficiază toată lumea. Şi mă angajez să acţionez împotriva discriminării de gen şi a violenţei pentru a construi o lume mai dreaptă şi egală".




Alte stiri din Politic

Ultima oră