Iohannis: Prin munca lor onorabilă, românii din străinătate sunt ambasadorii noştri

09 Iul 2015
Iohannis: Prin munca lor onorabilă, românii din străinătate sunt ambasadorii noştri
Preşedintele Klaus Iohannis nu crede că la nivelul opiniei publice europene se poate vorbi despre o imagine preponderent negativă și profund distorsionată a României și românilor şi-i consideră pe conaţionalii care muncesc în străinătate ambasadorii ţării noastre prin comportamentul lor decent și onest.

"Percepțiile diferă de la un caz la altul și de la o țară la alta. A lupta împotriva stereotipurilor și a prejudecăților nu este simplu deloc. Dar românii din străinătate demontează astfel de mituri prin comportamentul lor decent și onest și prin munca lor onorabilă. Există numeroși români care sunt dovezi ale încrederii, profesionalismului și excelenței în diferite domenii, în statele unde lucrează și la prosperitatea și dezvoltarea cărora contribuie", a declarat preşedintele Iohannis  într-un interviu apărut miercuri pe site-ul The European Times, conform Agerpres.

El a afirmat în acest context că îi consideră pe acești cetățeni "ambasadori ai țării noastre". "Prin munca lor, ei construiesc, într-o mare măsură, imaginea și prestigiul României în lume", a mai spus șeful statului.

Cât priveşte aderarea la Spațiul Schengen, Iohannis a spus că România îndeplinește de câțiva ani toate criteriile tehnice. El regretă însă că "au existat decizii politice din partea unor state care au determinat amânarea aderării" la spațiul european de liberă circulație.

"Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a ajunge la o soluție pozitivă la nivel politic. Aș vrea să spun, totuși, că România acționează ca și cum ar fi deja parte a Spațiului Schengen. Rezultatele bune înregistrate, de exemplu, în lupta împotriva terorismului atestă faptul că suntem un partener de încredere și că acționăm în conformitate cu statutul unei țări membre Schengen", a mai spus Iohannis. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră