Iohannis: Doctorat şi plagiat rimează, dar nu fac casă bună

19 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Doctorat şi plagiat rimează, dar nu fac casă bună

 "O voi retrimite Parlamentului pentru că prin modificările pe care le aduce nu stabileşte acel cadru legal care să stimuleze cu adevărat performanţa şi care să încurajeze excelenţa în şcolile doctorale", a mai spus şeful statului despre legea privind doctoratele.

Ordonanţa de urgenţă privind doctoratele a fost modificată substanţial de parlamentari, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor. De asemenea, senatorii din comisie au abrogat articolul care prevedea că "certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora", conform mediafax.ro.

În schimb, Iohannis a promulgat pachetul de legi privind achiziţiile publice. "Este un pas înainte în zona achiziţiilor publice. Trebuie să apreciez în sens pozitiv faptul că Parlamentul a înţeles importanţa acestui pachet de acte normative şi a trecut prin toate procedurile în aproximativ jumătate de an ceea ce este o viteză notabilă pentru Parlamentul nostru", a spus, ironic, şeful statului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră