Iohannis, după votul în cazul Ponta: O dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare

09 Iun 2015
Iohannis, după votul în cazul Ponta: O dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, printr-un comunicat de presă, la decizia Camerei Deputaţilor de a nu-i ridica imunitatea premuierului Victor Ponta, acuzând forul legislativ că s-a transformat într-un scut de protecţie şi împiedică Justiţia să-şi facă datoria.

„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.

Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.

Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru” , afirmă Klaus Iohannis în comunicat.


Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a avut o reacţie la fel de dură după votul din Camera Deputaţilor.Gorghiu l-a acuzat pe Ponta că a “comandat" votul majorităţtii sale parlamentare, respingând totodată ideea loviturii de stat, avansată de liderul PSD. Ea a reluat apelul pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

“A cerşit imunitatea şi o are, dar a pierdut şi ultimul strop de demnitate. Domnule Ponta, lucrurile sunt atât de grave, încât astăzi, dumneavoastră, nu mai aveţi altă soluţie decât să vă daţi demisia. M-aş fi asteptat ca în ceasul al 12-lea Victor Ponta să fi avut acel moment în care să spună că îşi dă demisia”, a mai spus Gorghiu  

"Aşa a înţeles Parlamentul să decidă"

”Problema avizării sau neavizării aparţine acestei autorităţi legiuitoare, care aşa a înţeles să decidă”, a comentat, la rândul său, şefa instanţei supreme, Livia Stanciu.

Ea a mai spus că instituirea măsurii controlului judiciar în cazul premierului Victor Ponta este posibilă în cazul oricărui cetăţean, atât timp cât cel care ia o asemenea decizie se bazează  pe probe.”Şi premierul este tot un cetăţean al acestei ţări", a precizat Livia Stanciu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră