Iohannis: Premier, o persoană discutată și negociată cu o coaliție majoritară în Parlament

14 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Iohannis: Premier, o persoană discutată și negociată cu o coaliție majoritară în Parlament

În legătură cu opțiunea de premier a  lui Dacian Cioloș, șeful statului a precizat: "Înainte de a avea consultări cu toate formațiunile politice nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune".

"Este clar că, după ce vom avea un Parlament, vom avea o rundă de consultări și atunci chiar voi aștepta să vină toată lumea și să spună dacă vor premier, după care o să fiu în situația să judec propunerile și să mă gândesc la o desemnare", a explicat președintele Iohannis.

Președintelui i s-a adresat o întrebare privitoare la  soluția Traian Băsescu ca posibil premier. La această întrebare președintele Iohannis a răspuns: "Dacă găsește o coaliție care îl sprijină".

Președintele a subliniat că se așteaptă ca social-democrații să participe la următoarea rundă de consultări.

Șeful statului susține că Legea fundamentală îi dă posibilitatea să desemneze un alt premier decât cel propus de partidele parlamentare:  "Constituția îmi dă acest drept, dar eu o să rămân în zona negocierilor și voi desemna o persoană care este discutată și negociată cu o coaliție care va putea să aibă o majoritate în Parlament", a precizat Iohannis.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră