Iohannis, atac la premier: E surprinzător și fals ce susține Ponta. Nu au existat intervenții pe tema Codului Silvic

14 Mai 2015
Iohannis, atac la premier: E surprinzător și fals ce susține Ponta. Nu au existat intervenții pe tema Codului Silvic
 Klaus Iohannis a răspuns declarațiilor făcute de premierul Victor Ponta, potrivit cărora persoane din anturajul preşedintelui ar fi făcut lobby pentru firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, încercând să influențeze la nivelul Administrației Prezidențiale pe Codul Silvic.

Șeful statului a cerut directorului SRI, Eduard Hellvig, să verifice spusele premierului și a precizat că declarațiile sunt foarte grave și, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, Ponta trebuie să răspundă.

E surprinzător și fals. (...) Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi intervenit pentru această chestiune, la mine oricum nu și nici la nivelul Administrației Prezidențiale. E foarte gravă afirmația. Dacă nu se confirmă, atunci prim-ministrul va răspunde", a afirmat președintele la Aeroportul Henri Coandă.

De asemenea, Iohannis a precizat că nu este dispus să mai tolereze astfel de afirmaţii.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că mai mulți politicieni liberali dezinformat Președinția, pe tema Codului Silvic, după ce au avut întâlniri în "calitate oficială și privată" cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer.

"Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște "binevoitori", în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private", a spus Ponta la B1TV.

Întrebat dacă a fost trafic de influență la politicienii respectivi, Ponta a răspuns: "Eu nu pot să fac încadrări juridice, dar sunt absolut convins că doamnele și domnii pe care îi vedeți luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială și privată cu reprezentanții Schweighofer". (V.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră