Iohannis, apel la PSD: Nu negociaţi autonomia pe criterii etnice

20 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis, apel la PSD: Nu negociaţi autonomia pe criterii etnice

Aflat la Berlin, preşedintele Iohannis a cerut PSD să nu introducă în pachetul de negociere pentru rezolvarea crizei politice chestiuni care nu trebuie negociate, cum ar fi autonomia pe criterii etnice. 

Iohannis a ţinut să precizeze că ştie ce se întâmplă în ţară şi a admis că negocierile sunt normale, dar până la un punct. El a cerut PSD să-şi rezolve singur criza pe care a creat-o.

 "Este natural să existe astfel de negocieri și chiar dacă sunt în aceste zile in Berlin am fost în permanență informat, și nu e cazul să apară impresia că nu știu ce se petrece în țară. Aceste negocieri în principiu sunt normale. Însă dacă ați adus vorba de negocieri știu că unele au început, pe urmă au intrat în sincope. Vreau și pe această cale să solicit PSD-ului să-și rezolve problema pe care singur a creat-o. În același timp, atrag atenția PSD-ului să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, mă gândesc că nu trebuie să se negocieze cu această ocazie vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite, sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situații deosebite", a declarat șeful statului la Berlin, conform agerpres.ro.

Conform preşedintelui, criza politică ar trebui rezolvată în așa fel încât să se termine repede. El a mai spus că într-o democrație parlamentară, așa cum este România, viabilitatea unei majorități se testează prin vot. "Asta vom urmări mâine", a adăugat șeful statului.

De asemenea, Iohannis a spus că "România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru" şi că nu se amestecă în disputa internă a PSD. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră