Iohannis îngrijorat: Sunt tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice

22 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis îngrijorat: Sunt tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice

Şeful statului a susţinut că sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului. El a arătat că dacă vrem să avem o populație cu o stare de sănătate mai bună, mai multă siguranță în materie de sănătate publică și o societate prosperă, atunci răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile.

"Acest lucru presupune o abordare integrată și interdisciplinară, care nu mai privește doar sănătatea individului și a populației, ci și pe cea a ecosistemului. Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului(...) De ce acum? Pentru că, sub presiunea a numeroși factori care afectează sănătatea oamenilor și mediului, nu mai este timp de pierdut. Cred că este momentul să acționăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluția demografică", a spus Iohannis.

În opinia şeful statului, cu cât această abordare este adusă mai repede în atenția oamenilor, cu atât sunt mai multe șanse ca ea să devină realitate, iar generaţiilor viitoare să le rămână răspunsuri, şi nu mai multe probleme de rezolvat.

Dezbaterea de la Cotroceni a fost organizată de Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății, iar la discuţiile asupra politicilor de sănătate și mediu, au participat experți din țară și din străinătate, reprezentanți ai autorităților publice cu atribuții în mai multe domenii.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră