Ioan Oltean (PNL): Liberalii nu au şanse să intre la guvernare înainte de 2016

20 Sep 2015
Ioan Oltean (PNL): Liberalii nu au şanse să intre la guvernare înainte de 2016
Deputatul PNL Ioan Oltean admite că liberalii nu au şanse să intre la guvernare înainte de 2016 şi asta dacă vor câştiga alegerile parlamentare de anul viitor. 

"Aşa cum curg lucrurile în România este foarte clar că PNL nu are şanse să ajungă la guvernare. Şansa lui de a fi la guvernare, şi mi se pare absolut corect, este aceea de a câştiga alegerile pentru că numai printr-un vot dat de popor mi se pare că poţi ajunge în mod corect la guvernarea unei ţări. De aceea, trebuie să pregătim cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate alegerile de anul viitor şi, în aceasta privinţă, PNL manifestă un interes deosebit, iar măsurile care se vor stabili astăzi şi mâine la Colegiul Director de la Braşov se vor înscrie în această direcţie", a spus Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

El a mai spus că s-ar putea sp nu mai candideze la alegerile parlamentare de anul viitor pentru un nou mandat şi  că e dispus să îi reprimească în partid pe primarii care au dezertat şi au migrat la partidele de la putere.
"Poate că e momentul să îi las mai mult pe colegii mei să iasă în faţă. Întotdeauna, lipsa de vizibilitate a celor din spatele meu mi s-a imputat mai mult mie", a spus Ioan Oltean.

Liberalii au anunţat că luni vor o depune moțiune de cenzură. Aceasta va fi citită probabil în plenul Parlamentului pe 24 septembrie, iar votul ar urma să se dea pe 28-29 septembrie, a a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu. Ea a precizat că există posibilitatea ca aceste date să sufere modificări. Copreședintele liberal a mai spus că titlul și conținutul moțiunii de cenzură vor fi definitivate în cursul zilei de duminică.

"Discuțiile privitoare la votul pe moțiunea de cenzură au început și le vom continua toată săptămâna viitoare. Le vom face inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR. Săptămâna viitoare ne vom vedea și cu cei de la UDMR și cu toți ceilalți. Mizez, până la discuțiile pe care le vom avea cu domniile lor, pe echilibrul și pe prudența celor doi lideri de partid, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, care nu cred că vor să meargă cu acest bolnav Ponta în continuare, riscând cam tot ce înseamnă liniștea și echilibrul României", a afirmat Gorghiu.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră