UPDATE. Întâlnire Iohannis-Tudose: PSD ar trebui să-şi rezolve problemele. Dragnea: Nu e nici o criză

10 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Întâlnire Iohannis-Tudose: PSD ar trebui să-şi rezolve problemele. Dragnea: Nu e nici o criză

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, dar subiectul discuţiilor dintre cei doi şi cui a aparţinut iniţiativa nu a fost dezvăluit. Informaţiile privind întâlnirea Iohannis-Tudose vin în contextul în care premierul a anunţat o miniremaniere guvernamentală în cadrul căreia vor fi înlocuiţi cinci miniştri, iar PSD se reuneşte în şedinţă pentru a discuta acest subiect. 

UPDATE. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, că nu se poate vorbi despre o criză şi că a convocat pentru joi la ora 17.00 Comitetul Executiv Naţional, pentru că deciziile se iau în acest for. El a mai spus că dorește să pună în practică programul de guvernare, să continue cu acest guvern și cu actualul premier. Cât priveşte relaţia cu Tudose, liderul PSD a spus că "din partea mea e la fel ca la început, ca atunci când l-am propus". Dragnea nu a dorit să comenteze întâlnirea Iohannis-Tudose, spunând doar că "e foarte bine să se întâlnească". 

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi a confirmat, marţi la Cotroceni, că a avut loc o întâlnire Iohannis -Tudose. "A avut această întâlnire. Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi", a spus Dobrovolschi, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Ea a precizat că nu este vorba despre o întâlnire săptămânală, ci este în contextul dat, o discuţie instituţională, normală şi necesară, refuzând să precizeze cui a aparţinut iniţiativa întâlnirii.

"Nu, nu este vorba despre o întâlnire săptămânală, ci, așa cum am subliniat atunci când mi-ați adresat prima dată această întrebare, ținând cont de acest context pe care Președintele îl analizează cu foarte multe seriozitate, s-a impus o discuție instituțională, absolut normală, și, repet, necesară într-un astfel de context, între Președinte și Premier. Mai multe informații, v-am spus, m-aș opri aici deocamdată. Dacă vor fi alte elemente, vi le vom comunica așa cum facem de obicei", a spus purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Întrebată dacă preşedintele are un mesaj legat de ce se întâmplă în coaliţia de guvernare, de riscul unei noi crize, ea a răspuns: "Da, PSD ar trebui să își rezolve problemele, PSD ar trebui să își vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, românii au votat pentru o guvernare performantă, în niciun caz românii nu au votat pentru scandaluri de partid". 

Cât priveşte opinia lui Iohannis privind o eventuală remaniere, Dobrovolschi a reamintit că " domnul președinte a vorbit despre faptul că atunci când persoane aflate în funcții importante în stat au probleme, și știți la ce cazuri mă refer, aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Altfel, ducând discuția mai departe, este atributul premierului să facă astfel de evaluări și să decidă dacă  se impun remanieri, schimbări în echipa guvernamentală."

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră