Ilie Sârbu, numit consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit

16 Sep 2015
Ilie Sârbu, numit consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit
Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi. Sârbu a fost validat în această funcţie cu 290 de voturi "pentru" și 108 "împotrivă" , el urmând să ocupe postul vacantat de Ioan Anton. Acesta fusese ales în octombrie 2011 pentru un mandat de 9 ani, dar anul trecut Curtea Constituţională a declarat neconstituţională numirea sa în această funcţie.

Ca urmare, Ilie Sârbu va fi consilier de conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Audit pentru un rest de mandat de 5 ani. Deşi a susţinut că nu are nimic personal cu Ilie Sîrbu, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a spus că numirea acestuia la Curtea de Conturi este "extrem de nepotrivită".

"Sunt absolut convinsă că PSD ar fi avut resursă umană bună, de calitate, foarte bine pregătită, tânără, care să ocupe pentru atâția ani un mandat la Curtea de Conturi — o instituție pe care vrem cu toții să o avem așa cum trebuie. Și Curtea de Conturi trebuie ușor reformată. Trebuie să evităm să o folosim ca pe o instituție unde trimitem oameni atunci când își finalizează cariera politică. Mi se pare nedrept pentru viitorul acestei țări", a declarat Alina Gorghiu.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră