Grindeanu, primele declaraţii după adoptarea moţiunii de cenzură: Voi rămâne în PSD

21 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu, primele declaraţii după adoptarea moţiunii de cenzură: Voi rămâne în PSD

Premierul interimar Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului, că îşi va face datoria până la numirea unui nou Cabinet. El a spus că va rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare şi speră că peste 6 luni să nu se ajungă într-o situaţie similară deoarece România nu merită aşa ceva.

El le a cerut miniştrilor să vină la serviciu să-şi facă datoria până la numirea unui nou guvern. Grindeanu i-a mulţumit lui Victor Ponta că a fost alături de el în aceste zile şi pe care îl va păstra în funcţie până la numirea unui nou guvern, şi a promis că îşi va face datoria până la capăt într-un mod onest.

"Sper ca votul de azi, din Parlament, să nu fie o mare greşeală, iar PSD să numească viitorul premier. Important este să ieşim din acest blocaj şi să transmitem investitorilor şi cancelariilor din lumea întreagă ca România rămâne un mediu stabil şi predictibil", a afirmat Grindeanu. Chestionat pe această temă, premierul a spus că înainte de vot s-a întâlnit la Vila Lac 1 cu Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu şi parlamentari de Timiş. 

El a adăugat că PSD nu înseamnă Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi trebuie să rămână unit. "Voi rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă prin această încercare, să-şi dea jos un guvern pentru că vrea un singur om ", a afirmat Grindeanu.

Premierul a amintit că a avut o tentativă de a demisiona după adoptarea celebrei ordonanţe 13. "După ordonanţa 13 am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că e normal să mai rămân… şi cu rugaminţi ale aceluiaşi CEx. Atunci am înţeles iarăşi că e de datoria mea să rămân că, altfel, tot ceea ce gândisem ca program guvernamental risca să nu fie pus în practică", a spus Grindeanu. 

Premierul a reluat declaraţiile conform cărora PSD riscă să piardă guvernarea, având în vedere că azi moţiunea a trecut cu ajutorul minorităţilor naţionale. 

Grindeanu a spus că l-a sunat pe preşedintele Iohannis pentru a-l informa despre rezultatul votului la moţiunea de cenzură. El a explicat că mai întâi i-a trimis un sms şefului statului, urmat de o convorbire telefonică. 

El l-a sfătuit pe viitorul premier "să nu creadă în prietenia lui Liviu Dragnea". Anterior, în Parlament, Grindeanu afirmase că viitorul premier nu va avea nici o şansă să-şi exercite mandatul din cauza liderului PSD.

Şi Victor Ponta a declarat că va rămâne alături de Grindeanu până la instalarea noului Guvern. El şi-a exprimat regretul că pesediştii s-au bucurat după căderea propriului guvern. "Nu reuşesc să înţeleg bucuria PSD că a dat jos guvernul PSD. Suntem în bucuria nebunilor", a spus Ponta.

Întrebat dacă putea face mai mult, Ponta a răspuns: "Eu am votat contra. Puteam să facem un singur lucru: puteam să asigurăm votul secret şi castigam. Liviu Dragnea a decis să nu fie secret şi a câştigat. Acum are toată puterea, sper să o folosească mai bine decât a făcut-o în ultimele şase luni. Domnul Dragnea este PSD".

Alte stiri din Politic

Ultima oră