UPDATE. Grindeanu: Mă aştept la o execuţie publică. Miniştrii, jenaţi de situaţie

14 Iun 2017
UPDATE. Grindeanu: Mă aştept la o execuţie publică. Miniştrii, jenaţi de situaţie

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii de la Palatul Victoria, că nu președintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut direct demisia din funcția de prim-ministru, ci unii lideri social-democrați.

Grindeanu susţine că își va păstra poziția de a nu demisiona din funcție, afirmând că acest lucru l-a precizat și în alte declarații ale sale. Grindeanu a punctat că își dorește ca PSD să rămână la guvernare, întrucât nu este "Guvernul CEx", ci al României, conform agerpres.ro.

Cât priveşte ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care va avea loc miercuri, de la ora 16.00, Grindeanu a spus, zâmbind, că se așteaptă la "o execuție publică".

Întrebat dacă a parcurs raportul PSD de evaluare a miniștrilor, Grindeanu a spus că nu l-a citit, întrucât nu i-a fost pus la dispoziție. Premierul a adăugat că este posibil ca mai mulți miniștri ai cabinetului său să-și prezinte miercuri demisia, fără a le menționa numele. Fiind întrebat care este starea de spirit în rândul membrilor Executivului, Grindeanu a spus, zâmbind, că se simt "jenați" de situație.

Grindeanu a mai afirmat că va susține o declarație la Palatul Victoria după ședința Comitetului Executiv Național.

Ameninţat cu excluderea din PSD

Surse din partid susţin că premierul Sorin Grindeanu este amenintat cu excluderea din PSD in cadrul sedintei Comitetului Exectutiv programata in aceasta dupa-amiza, conform hotnews.ro . Amenintarile cu excluderea vin dupa ce Liviu Dragnea i-ar fi oferit ieri premierului Grindeanu conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), un post bine platit, daca va renunta la functia de sef al Guvernului. 

Statutar, Comitetul Executiv al PSD nu are dreptul sa-l excluda din partid pe Grindeanu, ci organizatia din care face parte urmand ca o eventuala decizie de excludere da fie validata ulterior in CEX.

Alte stiri din Politic

Ultima oră