Grindeanu, mai bun ca Shhaideh, dar Iohannis nu se grăbeşte cu desemnarea

29 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu, mai bun ca Shhaideh, dar Iohannis nu se grăbeşte cu desemnarea

Seful statului nu va anunța în cursul zilei de astăzi decizia privind desemnarea primului ministru, cel mai probabil Guvernul urmând să fie învestit în luna ianuarie, spun surse citate de Agerpres. Acestea au mai susținut că relația președintelui Iohannis cu viitorul premier va fi una de coabitare.

Presedintele Klaus Iohannis va anunţa cel mai probabil până la 3 ianuarie decizia în cazul lui Sorin Grindeanu, au declarat pentru HotNews.ro surse prezidenţiale. Aceleaşi surse mai spun că Grindeanu i-a lăsat lui Klaus Iohannis o impresie pozitivă la întâlnirea de astăzi de la Palatul Cotroceni.

Cât privește motivul pentru respingerea nominalizării inițiale a PSD-ALDE — Sevil Shhaideh — ca premier, sursele citate de Agerpres au arătat că acestea au constat în "rațiuni geostrategice" și nu au fost respectate procedurile de partid.

Totodată, au adăugat sursele citate, șeful statului i-a anunțat pe liderii celor două partide, printr-o scrisoare, de refuzul său, concomitent cu anunțul de la Palatul Cotroceni.

Citiţi şi:

UPDATE. Întâlnire Klaus Iohannis - Sorin Grindeanu, azi, la Cotroceni

Alte stiri din Politic

Ultima oră