Gorghiu îl completează pe Iohannis. De ce ar trebui să mergem la vot

08 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gorghiu îl completează pe Iohannis. De ce ar trebui să mergem la vot

"Miza alegerilor locale din 5 iunie este foarte, foarte importantă. Vom merge la vot nu doar ca să-i alegem pe cei care ne vor administra comunitatea în următorii 4 ani. În 5 iunie avem șansa de a-i da la o parte pe cei care stau în calea unui viitor mai bun pentru România.

Nicio reformă nu va fi posibilă în România cât timp PSD va avea un cuvânt de spus în administrația locală, în Parlament sau în Guvern. Scopul PSD e să întoarcă România în trecut, acel trecut când corupția trecea adesea nepedepsită. Tandemul Dragnea-Ponta este o piedică pentru dezvoltarea României, iar clonele pe care le propun în aceste alegeri, în fiecare județ, vor perpetua, la nivel local, o politică a disprețului față de oamenii cinstiți", scrie duminică Alina Gorghiu, pe Facebook.

Ea nu face decât să reia mesajul preşedintelui Iohannis, transmis joi, cu o zi înaintea începerii campaniei electorale pentru locale. Gorghiu spune însă cu subiect şi predicat, ceea ce şeful statului doar a sugerat, constrâns de echidistanţa prezidenţială. El a vorbit atunci, fără a da nume, despre partide care refuză să se reformeze şi le-a cerut alegătorile să se uite bine înainte de a vota.

"Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie, alegem primarul localității în care trăim, alegem Consiliul Local și Consiliul Județean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim.

Uitați-vă bine la candidați! Uitaţi-vă la candidaţi şi gândiţi-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi.

Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate, uitaţi-vă la echipa de consilieri cu care vine, uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi, uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dumneavoastră, dacă vin cu soluţii.

Este, de asemenea, important să vedem din ce partid vine candidatul sau candidaţii. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel.

Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!", a îndemnat Iohannis în mesajul său.

Alte stiri din Politic

Ultima oră