Gardul ungurilor, subiect de dezbatere în Parlamentul României

16 Sep 2015
Gardul ungurilor, subiect de dezbatere în Parlamentul României
Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Petru Filip, va propune adoptarea unei rezoluţii în acest for legislativ, pe tema gardului ungar, care va fi transmisă apoi Parlamentului de la Budapesta. În opinia sa, decizia Guvernului ungar de a monta la graniţa cu România un gard anti-imigranţi, similar celui de la frontiera cu Serbia, este una "nefericită".
 
"Probabil în şedinţa Comisiei de Politică Externă de astăzi, o să propun colegilor luarea unei poziţii oficiale, sigur, transmisă Senatului şi după aceea Parlamentului maghiar, pentru că până la urmă, acest gard nu rezolvă din punct de vedere tehnic problema imigranţilor, ci mai degrabă este un simbol (...). Cred că este nefericită decizia, ca să nu găsesc un alt cuvânt mai plastic, decizia de montare a unui astfel de gard, similar cu cel dintre Ungaria şi Serbia, care pe fond mă îndoiesc că a rezolvat problema fluxului de migranţi", a declarat Petre Filip, la RFI.

El a mai spus că va face o propunere "de rezoluţie, de poziţie, de declaraţie a Parlamentului, a Senatului României vizavi de această măsură pe care Ungaria vrea să o facă".

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră