Gabriel Oprea, propus premier pentru 28 de zile, începând de luni. România, fără prim ministru în acest weekend

21 Iun 2015
Gabriel Oprea, propus premier pentru 28 de zile, începând de luni. România, fără prim ministru în acest weekend
Premierul Victor Ponta a anunțat că vicepremierul Gabriel Oprea va fi prim ministru al Romaniei și în perioada următoare.

”Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioad”, a scris, pe Facebook, Victor Ponta.

Specialiștii în drept constituțional au comentat solicitarea premierului precizând că Președintele nu este obligat să dea curs propunerii Prim-ministrului, putând numi la șefia Guvernului pe oricare dintre membri acestuia.

Premierul a explicat că medicii au decis externarea sa din spital, urmând ca in urmatoarele 7 zile sa parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.”Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni”, adaugă Ponta.

Potrivit unei decizii a șefului Executivului, vicepremierul Oprea a fost mandatat să exercite, în perioada 16 - 19 iunie, atribuțiile prim-ministrului. Ponta s-a operat la picior, în Turcia, după un accident suferit în timpul unui meci de baschet.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră