Fuziunea cu PLR, validată de congresul extraordinar al PC

19 Iun 2015
Fuziunea cu PLR, validată de congresul extraordinar al PC

Congresul extraordinar al PC a validat, vineri, fuziunea acestei formațiuni politice cu PLR. Anterior, liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele PC, Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire a celor două formațiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete". 

Liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu a spus că la baza ideii fuziunii PLR-PC a stat și faptul că scena politică din România este puternic polarizată. El a susţinut că statul de drept înseamnă statul cu instituții puternice pentru promovarea și apărarea drepturilor și libertăților individului, "nu ce face PNL azi, care pare să fie extrem de bucuros și să aplaude ori de câte ori se aude zgomotul de cătușe".

"Vom fi mai numeroși, vom avea structuri mai consistente atât la nivel central, la nivelul Parlamentului, unde sunt vârfurile de lance politică ale celor două partide, cât și la nivel local — mai mulți reprezentanți în administrația locală, cei care pot să ducă mesajul către cetățeni", a  afirmat Tăriceanu în deschiderea Congresului extraordinar al PLR, ce urmează să valideze fuziunea cu PC.

"Deși nu pot fi azi alături de dvs. din motive medicale, vă transmit că apreciez efortul dvs. de a construi o forță politică de centru. Scena politică românească are nevoie de un partid care să unească forța ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor și cu abordarea socială specifică", le-a transmis printr-un mesaj premierul Ponta reprezentanţilor PC şi PLR.


Alte stiri din Politic

Ultima oră