Fostul premier Adrian Năstase a lansat o petiţie online pentru scoaterea PSD din criză

03 Iun 2019 | scris de M.C.
Fostul premier Adrian Năstase a lansat o petiţie online pentru scoaterea PSD din criză

Adrian Năstase a lansat, luni, un apel către social-democrați pentru reformarea PSD, în contextul pierderii alegerilor europarlamentare. Fostul premier a făcut o petiție online pentru reformarea partidului, precizând, într-o postare pe blogul personal, că inițiativa nu este o disidență în interiorul formațiunii.

"Apel către social-democrați

Noi, semnatarii acestui apel, ne adresăm actualilor și foștilor membri ai Partidului Social Democrat, simpatizanților acestuia, tuturor celor care împărtășesc valorile social-democrației, precum și celor care consideră că România are nevoie, in continuare, de un partid politic de stânga modern si  puternic.

În fața eșecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află", se arată în postarea lui Adrian Năstase.

Năstase afirmă că acest grup de inițiativă nu dorește crearea unei disidențe în interiorul PSD și nu vizează obținerea unor funcții în partid.

„O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidență în interiorul PSD, nu dorim să constituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animați de dorința de a dobândi înalte demnități în statul român. Nu suntem noi cei care trebuie să personifice adaptarea PSD la noile realități. Însă, dorim și credem că este posibilă reformarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriașă a reclădirii stângii românești are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate mințile și sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acțiuni de revanșă ori răzbunare. „Să mergem împreună!” este și dorința noastră sinceră”, potrivit postării.

"Refondarea PSD se poate realiza doar dacă sunt înțelese și asumate cauzele crizei în care se află. Nu rezultatele scrutinului din 26 mai a.c. sunt cauza crizei, ci pierderea confruntării electorale a fost consecința inevitabilă a politicilor PSD din ultimii ani. PSD are nevoie de refondare, pentru a supraviețui, deoarece criza sa are patru dimensiuni esențiale: de identitate, de management, de resurse umane și comunicațională", explică Năstase în postarea care aduce câteva motive pentru care PSD se află în criză.

POSTAREA poate fi citită AICI.

Petiţia poate fi găsită AICI.

 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră