Gabriela Firea şi-a retras plângerea în dosarul Băsescu

25 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea şi-a retras plângerea în dosarul Băsescu

"După doi ani de zile, practic, fiecare român și-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situație.(...) În urma acestei analize am decis că nu putem să o luăm de la capăt ", a declarat Gabriela Firea , sâmbătă, la Antena 3.

Ea a explicat că a făcut o declarație în fața unui notar public, de retragere a plângerii , care a fost transmisă de avocatul său, Lucian Bolcaş, procurorului de caz. "Domnul avocat Bolcaș a mers cu acest document în fața domnului procuror, care mă sunase, mă invitase la audiere, s-a întâlnit cu avocații domnului Băsescu și s-a încheiat un proces verbal de constatare. Și, practic, așa închide dosarul", a declarat primarul general al Capitalei.

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat pe 27 iulie soluția dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului președinte Traian Băsescu, acuzat de ameninţare, şi a dispus reluarea anchetei în acest caz.

Acum doi ani, Traian Băsescu a declarat că s-ar putea ca Gabriela Firea să nu-şi mai găsească soțul acasă „dacă nu e atentă”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Traian Băsescu, ceea ce a determinat-o pe Gabriela Firea să depună plângere penală pentru ameninţare şi şantaj.

Alte stiri din Politic

Ultima oră