Firea îl laudă pe Iohannis: Am remarcat o schimbare de atitudine îmbucurătoare

26 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Firea îl laudă pe Iohannis: Am remarcat o schimbare de atitudine îmbucurătoare

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat duminică seara că preşedintele Iohannis începe să intre în haina constituţională şi să-şi îndeplinească rolul de mediator şi de persoană responsabilă cu respectarea Constituţiei.

"Eu am remarcat în ultimele zile o schimbare de atitudine îmbucurătoare a președintelui României, și anume, în momentul în care s-a consfințit remanierea guvernamentală și patru miniștri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Am observat că președintele își intră intră ușor-ușor în haina constituțională, și anume de factor de echilibru, de mediator în societate și de persoană responsabilă cu respectarea prevederilor constituționale", a precizat Gabriela Firea la Antena 3.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a remarcat la B1Tv că preşedintele Iohannis a slăbit presiunea şi nu mai doreşte schimbarea Guvernului. Fostul preşedinte a făcut această remarcă, întrebat câte zile îi mai dă Guvernului Grindeanu.

"După părerea mea, preşedintele Iohannidnu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului în momentul de față. PSD poate să vină cu o remaniere. Asta e majoritatea, nu a schimbat-o nimeni. Eu aș face această schimbare dacă aș fi în locul lui Dragnea pentru că aici nu trebuie făcută o chestiune de orgoliu, ci o abordare pragmatică", a spus Băsescu.

Băsescu este de părere că, profitând de majoritatea pe care o are şi de scăderea presiunilor din partea Cotroceniului, PSD ar trebui să schimbe guvernul, deoarece, după scandalul ordonanţei 13, acesta este privit cu neîncredere atât în ţară, cât şi în UE şi la Departamentul de stat american. 

”Nu vreau să se creadă că sunt de acord cu modul în care Guvernul a promovat Ordonanța. Au dat senzația că fac o hoție și chiar au făcut o hoție: au modificat și articole care prevedeau incompatibilitățile... au făcut multe trăsnăi. Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu e credibil în continuare pentru modul în care au făcut modificarea. Modificarea (la codurile penale - n.r.) trebuia făcută prin Ordonanță de Urgență sau proiect de lege, dar nu așa!”, a mai spus fostul președinte.

Alte stiri din Politic

Ultima oră