Facebook-ul, prins la mijloc între Dragnea şi Cioloş

22 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Facebook-ul, prins la mijloc între Dragnea şi Cioloş

"Eu mă așteptam de la premierul în funcție al României nu să posteze niște ironii pe Facebook într-un subiect atât de important. Asta arată cum tratează acest om votul din 11 decembrie", a afirmat Dragnea, la postul B1 TV.

El a susținut că nu vrea să intre într-un dialog cu premierul pe Facebook, spunând că nu-l interesează ce postează Cioloş pe reţeaua de socializare. "Eu nu intru în dialog pe Facebook cu premierul Dacian Cioloș, nici măcar nu a răspuns la ceea ce am cerut eu, n-are nicio treabă Guvernul cu softul de la AEP, respectiv cu ceea ce am solicitat noi la BEC (...) Ceea ce postează Dacian Cioloș pe Facebook nu mă interesează", a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai spus că nu mai are încredere în şeful Guvernului. "Eu nu mai am încredere. Este același om care a spus că rămâne tehnocrat și nu intră în politică. A intrat în politică. Același om care a spus că nu se implică în campania electorală și este implicat până în gât în campania electorală. Deci, un om duplicitar și care a mințit nu mai poate prezenta încredere", a susţinut liderul PSD.

Disputa între Dragnea şi Cioloş a început după ce liderul PSD a cerut BEC să pună la dispoziția partidelor aplicațiile informatice care vor fi folosite la numărarea voturilor și la repartizarea mandatelor şi să li se permită accesul reprezentanţilor partidelor la aceste operațiuni. De asemenea, Dragnea şi-a exprimat îndoiala privind corectitudinea conducerii Ministerului de Interne, respectiv a Guvernului, în procesul electoral.

La toate acestea, premierul i-a răspuns pe Facebook că Guvernul său face "tot ce îi stă în putere" pentru a asigura corectitudinea procesului electoral. El l-a acuzat totodată pe liderul PSD că vrea să sădească "teama și îndoiala" în rândul opiniei publice când vorbește de posibila fraudare a alegerilor.

"Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. De aceea, dacă domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei instituții, are posibilitatea de a-și mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Președinția AEP. Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP", a mai susţinut Cioloș.

Dragnea spune însă ca a înţeles că Marian Muhuleț (PNL) va fi președinte interimar la AEP, fiind desemnat de Ana Maria Pătru, înainte de arestare, să o reprezinte, acesta deţinând una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte .

Alte stiri din Politic

Ultima oră