EXCLUSIV: Grupul minorităţilor spune pas. "FDGR nu a susţinut niciodată o moţiune de cenzură"

11 Iun 2015
EXCLUSIV: Grupul minorităţilor spune pas.

Minorităţile naţionale din Camera Deputaţilor, altele decât UDMR,  au decis într-o şedinţă de grup să nu susţină moţiunea de cenzură a PNL, a declarat astăzi pentru mariustucă.ro deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ.

Grupul minorităţilor naţionale are 17 deputaţi, printre care şi reprezentantul FDGR, formaţiune condusă de Klaus Iohannis până în 2013 când şeful statului s-a înscris în PNL.

Deşi reprezintă etncii germani în Parlamentul României, Ovidiu Ganţ a spus că acest lucru nu este relevant în ceea ce priveşte conduita la  votul moţiunii de cenzură, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis s-a situat de partea PNL şi împotriva Parlamentului în ofensiva privind urmărirea penală şi demisia premierului Ponta .

"Preşedintele Klaus Iohannis este preşedintele tuturor românilor, nu numai al etnicilor germani", a spus deputatul FDGR. El a adăugat că îl susţine 100% pe şeful statului în ceea ce priveşte demisia premierului  şi a dezvăluit că la votul privind ridicarea imunităţii lui Victor Ponta a votat  "pentru".

"Grupul minorităţilor naţionale are un  acord cu guvernul să nu susţină moţiuni de cenzură", a explicat Ovidiu Ganţ, precizând  că FDGR, de la înfiinţarea sa,  nu a susţinut niciodată un astfel de demers.

Întrebat dacă el, personal, ar fi votat moţiunea PNL dacă nu ar fi existat acest acord, deputatul a răspuns că "niciodată un astfel de demers nu se susţine personal, trebuie să te consulţi cu FDGR".

"Odată ce mi-am dat cuvântul cu privire la acest acord şi din moment ce FDGR nu a denunţat acest acord cu Guvernul, nu pot susţine moţiunea de cenzură", a conchis Ovidiu Ganţ.


 

Alte stiri din Politic

Ultima oră