Elena Udrea, schimbare de look la Curtea Supremă: M-am gândit să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătușe

15 Mai 2015
Elena Udrea, schimbare de look la Curtea Supremă: M-am gândit să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătușe
Elena Udrea a declarat azi, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție unde s-a judecat un nou termen din dosarul ”Gala Bute” că este mult mai bine în arestul la domiciliu, unde își poate studia în liniște dosarul de 81 de volume.

”Este mai bine pentru că am un dosar de 81 de volume, și e a mai ușor să îl studiez. La penitenciar mă întâlneam cu avocatul într-o cușcă și documentele mi le introducea printr-o fantă de un milimetru. Pe de altă parte, este normalitatea în ceea ce privește cercetarea penală a unei persoane. Normaliateta este ca aceste proceduri să se desfășoare cu inculpatul în stare de libertate”, a declarat fostul ministru la ieșirea din sediul Curții Supreme.

Fostul ministru a precizat că se gândește să scrie o carte despre experiența din arest.

”M-am gândit că ar trebui sa scriu o carte despre cele 72 de zile în cătușe. (...)Nu e vorba despre Elena Udrea, de un om politic, e vorba despre oricine ajunge acolo și care trăiește o dramă. Statul Român nu poate să asigure condiții decente de arest preventiv. Condițiile sunt inumane, de aceea și foarte multe condamnări la CEDO. Știu că mulți oameni gândesc arestarea preventivă, penitenciarul, ca pe o pedeapsă maimare decât lipsirea de libertate. Pedeapsa este privarea de liberatate și nu umilirea cuiva sau îmbolnăvirea cuiva, pentru că de acolo, cel mai sigur, ieși un om bolnav”, a spus Udrea.

Despre lucrurile urgente care ar trebui schimbate cu privire la arest, Elena Udrea a spus că ”ar trebui să se dea regulamentul la legea privind executarea pedepselor".

"Nu există un regulament privind ceea ce se întâmplă în arestul preventiv. Deci probabil, cei care se ocupă de acest lucru ar trebui să treacă pe acolo ca să înțeleagă importanșa acestor acte normative", a explicat Udrea.

În legătură cu declarația că se va reîntoarce în politică, fostul ministru a precizat că este nevoie de oameni care să își asume să schimbe ceea ce e de schimbat în România.

”Nu am zis că de astăzi mă apuc să fac din nou politică, ci că îmi doresc ca și pe mai departe să continui să activez în politică. Cred că este nevoie de oameni care să aibă curaj, să își asume să schimbe ceea ce e de schimbat în această țară”, a mai spus Udrea.

”Se vorbeste de 10-11 ani numai despre asta (vestimentația sa - n.r.) și cred că am facut în politică lucruri mai bune, mai rele, mult importante decat felul în care mă îmbrac. Din păcate mulți nu văd adevărul din cauza tocurilor mele”, a mai spus Udrea. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră