E OFICIAL! Gabriel Oprea a demisonat din Guvern. Sorin Cîmpeanu, interimar la MAI

09 Noi 2015
E OFICIAL! Gabriel Oprea a demisonat din Guvern. Sorin Cîmpeanu, interimar la MAI
Gabriel Oprea și-a dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne, dar şi din cea de vicepremier pentru securitate naţională. Conducerea interimară a MAI a fost preluată de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
 
"Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (...) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar", a declarat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru. El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia "să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar președintele să nu fi emis decretul respectiv".
 
"E o chestiune care ține de formalism și cred că astăzi Administrația Prezidențială va emite și decretul respectiv", a mai spus Chelaru.
 
Gabriel Oprea îşi delegase, vineri, atribuţiile privind asigurarea interimatului la Ministerul Afacerilor Interne lui Ilie Botoş.
 
Gabriel Oprea este suspectat de abuz în serviciu în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Parchetul Bucureşti a declinat, miercuri, la Parchetul General partea de dosar legată de vicepremierul şi ministrul demisionar de Interne Gabriel Oprea, întrucât au apărut indicii privind un potenţial abuz din partea ministrului. El ar fi abuzat de coloanele oficiale ale MAI. Gabriel Oprea a anunţat, în aceeaşi zi, că nu va mai face parte din niciun guvern. (V.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră