Nu e chiar „pohta ce-a pohtit“. Dragnea, propus ca şef al Camerei Deputaţilor

21 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Nu e chiar „pohta ce-a pohtit“. Dragnea, propus ca şef al Camerei Deputaţilor

 

Liviu Dragnea a precizat la Parlament, că înainte de a lua o decizie fermă privind ocuparea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor vrea să îşi dea seama care este poziţia care iî va permite să se asigure că Parlamentul şi Guvernul duc la capăt programul de guvernare.

"O să am o discuţie foarte serioasă cu colegii mei, recunosc că mi s-a făcut insistent această propunere de a fi preşedintele Camerei Deputaţilor. Acum trebuie să decid eu, probabil că da. Dar vreau să mă gândesc foarte serios pentru că vreau să îmi dau seama care este poziţia din care eu să mă asigur că Guvernul şi Parlamentul duc la capăt un program de guvernare", a afirmat Liviu Dragnea.

Mai multe voci din PSD au afirmat în ultimele zile că Liviu Dragnea ar trebui să fie propunerea PSD-ALDE pentru postul de prim ministru, însă miercuri coaliţia de Guvernare a mers la Cotroceni cu o altă propunere: Sevil Shhaideh. La finalul întâlnirii liderilor PSD şi ALDE cu Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a declarat că deşi el ar fi avut dreptul să ceară funcţia de premier pentru el, ca lider al PSD, nu o poate face pentru că "o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională" i-au luat această posibilitate.

Întrebat de ce a afirmat că nu este premier "deocamdată" şi dacă plănuieşte, pe viitor, să devină premier, Dragnea a răspuns: "Votul cetăţenilor şi susţinerea partidului mi-au pus un baston de premier în rucsac şi îl ţin acolo. De aia am spus <deocamdată>. Încă nu-i dau foc. Nu se ştie niciodată".

Alte stiri din Politic

Ultima oră