Dragnea e hotărât: Azi înregistrez demisia. Nu e în regulă să fiu preşedinte executiv cu această condamnare

20 Mai 2015
Dragnea e hotărât: Azi înregistrez demisia. Nu e în regulă să fiu preşedinte executiv cu această condamnare
Liviu Dragnea a anunţat miercuri că de îndată ce va ajunge la sediul PSD va înregistra demisia din funcţia de preşedinte executiv al partidului,  astfel demisia devenind definitivă. Dragnea a spus că nu consideră ca mai poate ocupa această funcţie în condiţiile unei condamnări în instanţă, chiar daca decizia ÎCCJ nu este definitivă.

"Astăzi, când ajung la partid, o sa o înregistrez şi demisia va deveni efectivă", a declarat Dragnea, citat de hotnews.ro. "Nu cred că este în regulă ca eu să fiu preşedinte executiv cu această condamnare. (...) Am reacţionat la un fapt, foarte simplu. (...). Nu mai pot ocupa această funcţie, în opinia mea", a adăugat  el.
Cât priveşte declaraţia liderului PSD, Victor Ponta, potrivit căreia el şi Dragnea au venit la conducerea partidului în echipă, Dragnea a spus că relaţia dintre ei doi nu va fi afectată.
"Nu ştiu ce va face, dar rămânem în echipă. 5 ani şi jumătate în care am lucrat împreună nu se pot sterge aşa de uşor. Relaţia dintre mine şi Victor Ponta nu poate fi afectată dincolo de funcţie", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că dacă membrii CEx, care se va reuni săptâna viiitoare, vor hotărî că au nevoie de experienţa lui, atunci o să-i ajute.  Şedinţa CEx, programată azi, în care trebuia să discute despre demisia lui Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD, a fost amânată deoarece se suprapune cu ceremonia de învestire a lui Sevil Shhaide, noul ministru al Dezvoltării, ce va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora.17:00. Conform unor surse citate de agerpres.ro, preledintele Iohannis a semnat deja decretul de numire în funcţie a noului ministru al Dezvoltării.


Alte stiri din Politic

Ultima oră