Două orașe din Norvegia se gândesc să distribuie gratuit heroină celor mai dependenți consumatori

25 Oct 2015
Două orașe din Norvegia se gândesc să distribuie gratuit heroină celor mai dependenți consumatori
Două orașe din Norvegia, cele mai mari din țară, se gândesc să distribuie gratuit heroină celor mai dependenți consumatori. Proiectul este inițiat de Partidul Laburist, care a câștigat alegerile municipale din Oslo și Bergen. Obiectivul noilor primari este scăderea mortalității ca urmare a unor supradoze, nivelul acestora fiind al doilea cel mai ridicat din Europa, după Estonia, scrie duminică directmatin.fr.

 Acțiunea nu va consta totuși în distribuirea de heroină oricui, ci vizați sunt marii consumatori, care ar fi astfel mai bine supravegheați și asistați, în vederea reducerii, cu timpul, a consumului. Spațiile special amenajate în acest scop i-ar face pe toxicomani să utilizeze produsele cu riscuri mai mici.

Proiectul trebuie totuși să primească avizul Parlamentului norvegian, care a respins în 2012 o moțiune vizând un tratament al dependenței pe bază de heroină.

Norvegia caută soluții de combatere a consumului de produse ilicite. Potrivit Raportului european asupra drogurilor 2014, publicat de Observatorul european pentru droguri și toxicomanii, țara nordică avea în 2012 o rată medie a mortalității ca urmare a supradozelor de 76 la un milion, a doilea loc în Europa, încheie directmatin.fr.

Alte stiri din Politic

Ultima oră