Dezvaluiri dramatice.Cum se astepta Vasile Dancu sa i se propuna functia de premier dar el nu voia

24 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Dezvaluiri dramatice.Cum se astepta Vasile Dancu sa i se propuna functia de  premier dar el nu voia

Pana la urma functia de premier a ajuns la Dacian Ciolos dar Dancu nu a ramas fara post pentru ca a fost numit ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii regionale.

 

Fostul pesedist a povestit la Realitaea TV despre dramatismul acelor zile in care se astepta sa I se propuna functia de premier asa cum se vorbea in neserioasul targ al Bucurestilor. Pana la urma l-a sunat Ciolos, i-a propus sa fie ministru iar Vasile”evident ,nu l-am putut refuza”.Inainte de cita pe larg din declaratia lui televizata va atragem atentia asupra dramatismului care se desprinde din relatarea momentelor in care eroul nostru se roaga sa nu fie sunat si sa I se propuna functia de prim-ministru deoarece lucra la la o carte despre imaginarul colectiv şi superstiţiile la români .

 

Iata declaratia:

 

"Am vorbit cu domnul Cioloş de mai multe ori, ne cunoaştem foarte bine, am vorbit despre agricultură, despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a CE în care se vorbea despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară pe care dânsul a făcut-o pentru România şi vorbeam despre studii, i-am dat studii, printre altele se vorbea atunci că voi fi ministru şi a încercat să mă încurajeze. Se vorbea că voi fi prim-ministru şi i-am explicat motivele profesionale pentru care nu îmi doresc acest lucru. După ce şi-a dat demisia Victor Ponta, mă aşteptam să fiu sunat, însă m-am rugat să nu mă sune, pentru că vroiam să termin cele câteva proiecte importante pe care le aveam toamna aceasta. Într-o zi, mi-am spus că dacă nu mă sună până seara am scăpat şi când m-am aşezat să lucrez la o carte despre imaginarul colectiv şi superstiţiile la români pe care trebuie să o termin şi atunci am primit telefonul, care mă invita la o discuţie. Nu am putut refuza. Am discutat de zeci de ori, ca doi oameni sincer interesaţi de România, şi nu de politică, despre principiile reformării. Evident, nu l-am putut refuza. Nu sunt propunerea PSD. Poate în calculul strategic general să fi contat şi asta.", a povestit Vasile Dâncu in fata camerei de luat vederi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră