Deputaţii au decis cum îşi pot revoca şeful

06 Mai 2015
Deputaţii au decis cum îşi pot revoca şeful
 Deputaţii şi-au modificat astăzi Regulamentul şi au stabilit modul de revocare din funcţie a preşedintelui acestui for, au dat posibilitatea parlamentarilor incompatibili să aleagă ce funcţie păstrează şi au instituit "Ora ministrului" şi „Ora prim-ministrului” în fiecare zi de luni.

Astfel, deputaţii au decis că preşedintele Camerei nu poate fi revocat decât de liderul grupului parlamentar din care face parte.

De asemenea, ei au hotărât că în cazul cererilor de reţinere, arestare sau percheziţie a deputaţilor, Comisia Juridică trebuie să întocmească un raport în cel mult trei zile, iar plenul trebuie să decidă asupra acestui raportul în cel mult cinci zile de la depunerea lui în Biroul Permanent.

Cât priveşte incompatibilităţile deputaţilor, noile modificări oferă posibilitatea aleşilor aflaţi în incompatibilitate de a alege, în termen de 30 de zile, dacă păstrează funcţia de parlamentar sau pe cea faţă de care se află în incompatibilitate.

"Ora ministrului" şi „Ora prim-ministrului” vor avea loc în zilele de luni, când miniştrii vor prezenta în Parlament o informare despre domeniul pe care îl gestionează.

Proiectul de modificare a Regulamentului a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 215 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi 97 de abţineri.

Alte stiri din Politic

Ultima oră