UPDATE. Decizie în cazul mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea

20 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Decizie în cazul mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anunţat marţi că subcomisia specială a validat toate mandatele de deputat de Teleorman, inclusiv al lui Liviu Dragnea. El a explicat de ce mandatul lui Dragnea nu putea fi invalidat în baza articolului 7, alineatul din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aşa cum a propus PNL.

"Eu am spus că articolul 7, alineatul 3 se referă la săvârșirea de infracțiuni legate de derularea procesului electoral. După cum știți, cazul respectiv se referea la referendum. Referendumul nu este un proces electoral și prin urmare nefiind un proces electoral articolul 7, alineatul 3 nu este opozabil acestui caz. Electoral înseamnă referitor la alegeri sau la alegători, în legătură cu alegerile. Referendumul este consultarea directă a cetățenilor, nu este un proces electoral. E adevărat că există voturi și într-o parte și în alta, dar voturile la referendum nu sunt voturi electorale, sunt voturi de decizie, în cazul referendumului decizional, în cazul referendumului consultativ este exprimarea directă a voinței cetățenilor, nu este un proces electoral", a explicat Nicolicea, conform agerpres.ro.

Liberalii au contestat însă decizia de validare a mandatului lui Liviu Dragnea. Decizia finală va fi luată la nivelul Comisiei de validare, după finalizarea procedurilor. Membrii Comisiei de validare s-au împărţit în nouă subcomisii, cărora li s-au repartizat, în ordine alfabetică, mai multe circumscripţii pentru a valida mandatele de deputaţi.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră