Cum vede Tăriceanu pensiile speciale ale parlamentarilor: "Pachete de siguranţă pentru bătrâneţe"

16 Iun 2015
Cum vede Tăriceanu pensiile speciale ale parlamentarilor:
 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în legătură cu pensiile speciale parlamentare, că este vorba de faptul că parlamentarii nu au voie să desfăşoare alte activităţi şi nu au alte venituri care să le permită să acumuleze pachete de siguranţă pentru bătrâneţe.

„Este instituită o anumită categorie de pensie, plecând de la următoarea premisă, că cei care nu au voie să desfăşoare alte activităţi, cu exceptia celor universitare, cum este cazul şi al parlamentarilor, şi nu au alte venituri care să le permită să acumuleze pentru bătrâneţe un pachet de siguranţă, acelaşi reguli, să ştiţi, foarte stricte de incompatibilităţi şi de conflict de interese funcţionează şi în cazul parlamentarilor care sunt supuşi aceloraşi reguli”, a spus Tăriceanu.

El a adăugat că această pensie ţine cont de „constrângerile mandatului”.

Pensiile speciale ale Parlamentarilor ar putea fi supuse astăzi votului din plen. Propunerea legislativă prevede o indemnizație suplimentară la pensia parlamentarilor, care pornește de la 1.600 de lei pentru un ales cu un singur mandat și ajunge până la 4.400 de lei pentru parlamentarii care au avut trei sau mai multe mandate.

Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor a avut termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

Proiectul a fost inițiat de 228 de parlamentari ai PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră