Corina Creţu, apărată de Comisia Europeană, după o anchetă a PE

14 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Corina Creţu, apărată de Comisia Europeană, după o anchetă a PE

Secretarul general Comisiei, Alexander Italianer, a trimis în scris răspunsurile în cazul Creţu şefului Comisiei de Control bugetar din Parlamentului European, Ingeborg Grässle. De asemenea, Italianer a depus joi şi mărturie, dar problema nu a fost discutată în timpul audierii publice.  

În răspunsurile trimise, Italianer a afirmat că nu a găsit nimic nepotrivit în combinarea timpului liber cu călătoriile în interes de serviciu ale comisarului pentru politică regională, Corina Creţu. El a arătat că aceasta a combinat doar două călătorii profesionale şi private din cele 41 de deplasări oficiale pe care le-a făcut anul trecut. 

Italianer a oferit detalii şi despre prezenţa Corinei Creţu la şedinţele săptămânale ale Colegiului comisarilor. Conform tabelului de prezenţă de la Comisie, Crețu a absentat la aproape un sfert din întâlnirile săptămânale, care sunt obligatorii pentru membrii executivului UE.

Doar doi alţi comisari, șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini, și comisarul Johannes Hahn, comisar pentru Politica de Vecinătate, au absentat la mai multe întâlniri decât Corina Crețu. Ancheta lui Grässle a cerut, de asemenea, informații despre utilizarea maşinii şi şoferului oficial de către Corina Crețu. Potrivit lui Italianer, ea s-a încadrat în parametrii medii, de aproximativ 2.900 kilometri pe lună.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră