Două zile de consultări la Palatul Cotroceni

07 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Două zile de consultări la Palatul Cotroceni

"Avem nevoie de o legislaţie îmbunătăţită în domeniu, care să fie adoptată în consens, cu acordul tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament și cu dezbateri în societatea civilă", a scris Iohannis pe Facebook.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Marți, 12 aprilie, vor avea loc consultări cu PSD (0ra 10:00), PNL (11:00) şi UDMR (Ora 12:00). Consultările vor continua miercuri, 13 aprilie, cu UNPR (Ora 10:00), ALDE (Ora 11:00) şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale (Ora 12:00).

Săptămâna trecută, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu declara că Legile securităţii naţionale trebuie puse în acord cu realităţile actuale. El a amintit că pachetul de legi privind securitatea naţională, depus din 2007 în Parlament, a fost respins anul trecut.

Tăriceanu a susţinut că e nevoie de noi legi, mai ales că există ameninţări teroriste la care şi România trebuie să fie pregătită să facă faţă, dar a precizat că aceste ameninţări nu trebuie să fie un motiv pentru îngrădirea sau încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Alte stiri din Politic

Ultima oră