CONGRES EXTRAORDINAR PSD. Cine luptă pentru a doua funcţie în partid

17 Oct 2015
CONGRES EXTRAORDINAR PSD. Cine luptă pentru a doua funcţie în partid
Mâine, 18 octombrie, va avea loc Congresul Extraordinar al PSD, în cadrul căruia social-democrații își vor alege noul Birou Permanent Național și îl vor valida pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului. În cadrul acestui congres va fi votat şi noul Statut al partidului, la care au fost făcute o serie de modificări.

De asemenea, la congres delegații vor avea de ales între 15 candidați care vor concura pe 10 funcții de vicepreședinte alocate bărbaților și între cele șase femei care și-au depus candidatura pe cele patru locuri de vicepreședinte alocate organizației de femei a partidului.

Lista candidaţilor la funcţiile de conducere din PSD
 
 
Președinte executiv:
 
Zgonea Valeriu
 
Niță Constantin
 

Vicepreședinți bărbați:
 
Dolineaschi Andrei
 
Tudose Mihai
 
Negrescu Victor
 
Pop Georgian
 
Fifor Mihai
 
Vlase Petru Gabriel
 
Vulpescu Ioan
 
Gheorghe Şimon
 
Chirică Mihai
 
Ștefan Viorel
 
Bănicioiu Nicolae
 
Sturzu Mihai
 
Niţă Constantin
 
Rădulescu Cătălin Marian
 
Dobre Adrian Marius
 
 
Vicepreședinți femei:
 
Firea Gabriela
 
Pană Doina
 
Fedorca Aurelia
 
Vasilescu Lia Olguța
 
Crețu Gabriela
 
Andronescu Ecaterina
 

Dragnea anunța, vineri, că în cadrul Comitetului Național Executiv au fost efectuate o serie de modificări la statutul PSD care vor fi supuse validării Congresului.
 
"La statut au fost câteva modificări. Numărul de vicepreședinți este diferit de cel actual. Biroul Permanent Național este constituit din cei care sunt aleși în congres, respectiv președinte, președinte executiv, vicepreședinți, în schimb participă de drept la BPN cu drept de vot prim-ministrul, președintele Consiliului Național, președinții organizațiilor de tineret, femei, pensionari, secretarul general și secretari regionali", a explicat Dragnea.
 
El a precizat că vor exista opt secretari regionali, ca și în prezent, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare.
 
"Vor fi secretari regionali, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare. Acum avem opt, vor fi opt. De asemenea, Consiliul Național va avea alte competențe. Nu va mai fi o structură așa cum este acum formată din aproximativ 1.200 de delegați care erau chemați o dată pe an să asculte niște discursuri și eventual să adopte niște rezoluții. Va deveni o structură de specialitate a partidului formată din toți parlamentarii partidului, președinții de Consilii județene sau vicepreședinți unde nu avem președinți, primarii de municipii, primarii de orașe și câte trei reprezentanți ai primarilor de comune din fiecare județ și vor avea în subordine departamentele de specialitate ale partidului", a mai spus președintele PSD.
 
 
 
 
 
 
 
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră