UPDATE: Sesiunea extraordinară a Parlamentului a fost anulată. Codul Fiscal, discutat săptămâna viitoare

24 Aug 2015
UPDATE: Sesiunea extraordinară a Parlamentului a fost anulată. Codul Fiscal, discutat săptămâna viitoare
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că reexaminarea Codului fiscal a fost amânată pentru săptămâna viitoare, iar sesiunea extraordinară a Parlamentului, programată astăzi, a fost anulată. El a explicat că este mai înțelept ca partidele să nu se grăbească inutil și să aibă încă o fază de consultări, discuții și analize pe această temă.

"Trebuie să dăm garanţia oamenilor de afaceri că nu există riscul modificării Codului Fiscal odată cu viitoare alegeri", a spus Tăriceanu. El a adăugat că noile discuţii pe Codul Fiscal se vor face pe baza datelor primite de la specialiştii Ministerului de Finanţe.

La scurt timp, premierul Victor Ponta a declarat că nu este deloc deranjat de decizia amânării discutării Codului Fiscal. "Deloc! De ce să mă deranjeze?Dacă se ajunge la adoptarea Codului Fiscal şi cu 20% TVA sunt cel mai fericit. Eu mi-am făcut datoria", a spus Ponta. El a mai spus că nu va fi prezent la discuţiile de joi cu Opoziţia deoarece se va afla în vizită la Chişinău. 

Liderii partidelor parlamentare se vor întâlni joi, la ora 10,00, la Palatul Parlamentului, pentru discuții politice pe tema noului Cod fiscal.

Anterior, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, anunţase că liderii coaliției au decis amânarea votului asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară și le-a propus reprezentanților Opoziției ca joi să aibă o întâlnire pe această temă. 

Scopul întâlnirii de joi este de a se ajunge la un acord asupra Codului Fiscal. Conform lui Dragnea, ar urma ca pe "pe baza discuţiilor tehnice, să se ia decizia politică" care să fie aprobată de Parlament în sesiunea parlamentară ordinară de toamnă, care va începe la 1 septembrie.

El a explicat, în acest context, că nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară, precizând că amînarea rediscutării Codului fiscal a fost făcută deoarece sunt necesare "mai multe analize" .

"E mult mai important să măsurăm de două ori şi să tăiem o singură dată", a mai spus Dragnea, care şi-a exprimat speranţa că puterea şi opoziţia vor ajunge la un "punct de vedere comun" în privinţa Codului Fiscal.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră