Ciudăţenia care l-a pus pe Dragnea pe gânduri. Cum rămâne cu ALDE

16 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ciudăţenia care l-a pus pe Dragnea pe gânduri. Cum rămâne cu ALDE

Dragnea a aflat astăzi de la Tăriceanu despre întâlnirea cu şeful statului. Liderului PSD i se pare "puțin ciudat" că întâlnirea informală dintre președintele Klaus Iohannis și liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a avut loc în ziua consultărilor oficiale.

"Mi-a spus astăzi. Înainte de conferința de presă, am avut din nou o întâlnire cu domnul Tăriceanu și cu domnul Constantin și trebuie să recunosc că am fost surprins. Mi s-a părut puțin ciudat ca, în paralel cu consultările oficiale, să aibă loc și întâlnirile informale. Nu am cerut să îmi spună detalii despre această întâlnire. Ceea ce am înțeles, a rămas consecvent alianței cu PSD-ul, ceea ce era și foarte greu să nu se întâmple. Sunt foarte curios să știu toată discuția și este bine ca această discuție să fie prezentată public", a spus vineri la Alexandria, Liviu Dragnea, conform agerpres.ro.

Cu toate acestea, Dragnea nu-şi pierde încrederea în liderul ALDE, iar alianţa între cele două partide pentru formarea guvernului va merge înainte.

"Am încredere totală pentru că a avut un comportament corect și cu toată această presiune politică, și la vedere, și ascunsă, eu, totuși, sper ca, la un moment dat, și domnul Tăriceanu și domnul Constantin să spună cu cine de la PNL au avut întâlniri. Cu toate aceste presiuni, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin nu au avut nicio clipă nicio ezitare în a rupe această alianță", a mai spus Dragnea.

Tăriceanu nu a negat că s-a întâlnit cu Iohannis. "Am văzut astăzi știri că m-am întâlnit cu președintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte știu președintele e la Bruxelles. În această perioadă, poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun, pentru că poziția noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme", a declarat vineri Tăriceanu.

El a precizat însă că nu a fost o discuție instituțională. "Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin — n.r.) această discuție. Am făcut o discuție cu președintele și mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin. Nu a fost o discuție instituțională", a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că i s-a oferit şefia PNL, fără a preciza de către cine, fapt negat de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

Şi preşedintele Iohannis a recunoscut că a discutat cu Tăriceanu, dar fără a oferi detalii. "Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, informală, politică şi nu s-a referit la PNL. Nu doresc să intru în detaliile acestei discuţii", a spus şeful statului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră