Cioloș vine azi în Parlament. Premierul dă explicații cu privire la schimbarea prefecţilor

14 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Cioloș vine azi în Parlament. Premierul dă explicații cu privire la schimbarea prefecţilor

Grupul parlamentar ALDE a solicitat pe 22 februarie conducerii Camerei Deputaților chemarea în Parlament a premierului Cioloș, pentru da explicații cu privire la criteriile care au stat la baza numirii noilor prefecți, potrivit unui document postat pe site-ului Camerei Deputaţilor.

"Executivul lui Dacian Cioloș a pus România în fața unei posibile noi crize politice, prin schimbarea unui important număr de prefecți din țară și prin înlocuirea acestora cu diverși membri sau apropiați ai PNL. (...) Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) își exprimă îngrijorarea față de această acțiune cu un vizibil substrat politicianist, acțiune prin care se urmărește obținerea de beneficii electorale pentru cei din PDL-PNL", informa ALDE, printr-un comunicat.

Pe 8 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat că probabil până la sfârșitul lunii vor fi schimbați un "număr semnificativ" de prefecți.

În cursul lunilor februarie și martie 2016, premierul Dacian Cioloș a demis prefecții din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Satu-Mare, Vaslui, Brașov, Sibiu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră