Cioloş anunţă că nu se înscrie în vreun partid, dar îi îndeamnă pe alţii

31 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cioloş anunţă că nu se înscrie în vreun partid, dar îi îndeamnă pe alţii

"Mi-am luat un angajament şi am mai spus-o, văd că tot apar speculaţii, nu mă înscriu într-un partid, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegeri", a declarat premierul Cioloş.

În schimb, el îi încurajează pe colegii săi din guvern să facă un astfel de pas şi să intre în cursa electorală. "Obiectivul meu e să mă duc până la capăt cu acest mandat Am văzut speculaţii pentru că unii membri ai echipei guvernamentale au făcut diverse afirmaţii. Le-am spus şi lor, chiar îi încurajez şi pe ei, şi pe alţi tineri capabili, să se angajeze politic dacă doresc, chiar la aceste alegeri", a afirmat Cioloş.

El a susţinut că nu îl deranjează că unii miniştri vor candida la alegeri, dar le cere să plece din Guvern dacă vor să facă politică. "Dacă membri ai echipei vor decide să candideze, dar nu pentru că o cer eu, şi eu nu am un plan, cum interpretează unii, dacă vor să facă politică să o facă, dar când anunţă că vor candida, aşa cum am făcut şi la locale, miniştrii din guvern se vor retrage şi vor merge în campanie", a mai spus Cioloş.

El a afirmat totodată că au existat presiuni pentru a împinge organizarea alegerilor parlamentare în toamnă, şi nu la 11 decembrie, aşa cum a decis miercuri guvernul. "Ar trebui o dată fixă, cumva, un reper fix în Constituţie pentru a evita aceste calcule şi artificii", a spus Cioloş.

El a explicat că nu se va ajunge cu formarea guvernului chiar de Anul Nou. "Poate fi instalat un guvern dacă partidul sau partidele care vor urma să-l formeze vor avea o echipă de guvernare rapidă. Preşedintele mi-a confirmat că nu va aştepta 20 de zile pentru a convoca Parlamentul", a spus Cioloş.

Alte stiri din Politic

Ultima oră