Ce nu a vrut să discute Ponta cu fiul său. "Am convingerea că e o răzbunare"

07 Iun 2015
Ce nu a vrut să discute Ponta cu fiul său.
Premierul Victor Ponta a admis astăzi că situaţia declanşată vineri de anunţul DNA privind urmărirea sa penală este “un moment dificil” pentru el atât din punct de vedere personal, cât şi politic.

“Evenimentul de vineri, acuzarea mea, are legătură directă cu evenimente care s-au întâmplat recent, cu emoţia produsă în opinia publică de cazul Rarinca, de solicitările și pozițiile Asociației judecătorilor, modificările la anumite legi propuse în Parlament și votul din Senat în cazul Șova”, a spus Ponta.

El a susţinut în continuare ideea că un ministru, prim-ministru, care îşi foloseşte funcţia pentru a încălca legea, pentru a obţine avantaje, nu poate să rămână în funcţie. În opinia sa, din acuzaţiile ce-i sunt aduse, reiese clar că “în 2007-2008, nici măcar Şova nu putea să ştie că în 2012 o să ajungă prim-ministru, cu atât mai puţin el. "Nu ştiu dacă era vreun prezicător atunci", a punctat premierul.

Ponta a mai spus că acuzaţiile la adresa sunt “speculative şi netemeinice”. “Am convingerea că ordonanţa de joi este doar o reacţie de răzbunare asupra mea pentru votul de marţi din Senat (n.r. de respingere a ridicării imunităţii lui Dan Şova), dar Justiţia nu înseamnă răzbunare pentru decizii politice”, a afirmat premierul.

El a adăugat că demisia ar fi, pentru el personal și pentru familia sa, cel mai simplu lucru. "Nu mi-am dorit să am o discuție cu fiul meu de 12 ani căruia să-i spun că s-ar putea să ajung în închisoare pentru că sunt prim ministru și pentru că politic am altă părere decât niște oameni ", a mai spus Ponta.

"Voi merge în fața Parlamentului la moțiunea de cenzură. Dacă trece, este clar că demisionez și trebuie să facem alegeri anticipate. Dacă nu, voi finaliza aceste proiecte - Codul fiscal, legea salarizării, fondurile europene și Master-plan-ul de transport, acordul cu FMI și CE, sau legile electorale — și voi discuta apoi cu colegii de coaliție, cu președintele țării și cu opoziția actuală care sunt pașii următori", a conchis premierul.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră