Blaga o dă la întors: România nu mai e în criză politică din cauza lui Ponta

27 Iun 2015
Blaga o dă la întors: România nu mai e în criză politică din cauza lui Ponta
Co-președintele PNL Vasile Blaga susţine că România nu se mai află în criză politică, aşa cum declara deunăzi, dar faptul că Victor Ponta nu demisionează din funcția de premier, deși este cercetat penal, poate influența MCV-ul și aderarea la spațiul Schengen. 

"Situația în care se află România — unii spun că e criză politică, dar eu nu cred — i se datorează lui Victor Ponta. Își macină și bruma de credibilitate datorită acțiunilor pe care le are sau nu le are zi de zi. Până și colegii săi îl roagă să plece din conducerea partidului. Pe lângă faptul că sfidează poporul, face mult rău României. Este tot mai greu să intrăm în spațiul Schengen și să fim cetățeni de rangul întâi. Nu trebuie legat MCV de aderarea la spațiul Schengen, dar din considerațiuni politice nu am reușit pâna acum și Ponta le dă apă la moară. Nu îl declarăm vinovat, toți beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar nu se poate să aibă un tratament diferit față de alți colegi din Parlament sau de cetățenii României. Nu poate minți cu nerușinare în continuare. Nu el spunea că dacă începe urmărirea penală își dă demisia? Iată că nu o face. Va trebui să depunem toate eforturile, ca partid de opoziție, cu acțiuni legale, ca să conștientizeze că nu este alt drum decât demisia, atât pentru binele României cât și pentru partidul său", a afirmat Blaga la Piatra-Neamţ, citat de agerpres.ro.

Deşi acum susţine că nu crede că România e în criză politică, Blaga declara la 12 iunie, după demisia premierului moldovean Gaburici, că Ponta trebuie să-i urmeze exemplul, România fiind în plină criză politică. De atunci au trecut două săptămâni, iar premierul nu a demisionat, gestul care, în opinia liberalilor şi a preşedintelui Iohannis, ar fi pus capăt crizei politice.

„Acum 10 minute, premierul Moldovei și-a dat demisia, declarând că toți cetățenii sunt egali în fața legii.România este astăzi o țară aflată în plină criză, generată și amplificată de premier, a cărui legitimitate este făcută praf în fiecare zi de către domnia sa. De altfel, guvernarea României este în plină disoluți", afirma Blaga.

La rândul său, co-președintele PNL Alina Gorghiu a reiterat ideea că liberalii vor începe, de săptămâna viitoare, campania de strângere a peste un milion de semnături pentru aşa-numita moţiune populară privind demisia lui Ponta din funcția de premier.

Alte stiri din Politic

Ultima oră