A băgat Black Friday în politică. Ce a păţit un candidat la parlamentare

20 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
A băgat Black Friday în politică. Ce a păţit un candidat la parlamentare

Gestul lui Sergiu Aştelean, candidat la Camera Deputaţilor pe listele PRU Mureş, a fost speculat imediat de PNL. Liberalii au decis să sesizeze Biroul de Circumscripţie Electorală 28 Mureş, iar BEJ Mureş a decis la rândul său sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureş si a Autorităţii Electorale Permanente cu privirea la posibila săvârşire a infracţiunii de corupere a alegătorilor, relatează hotnews.ro.

"Incepand cu 18 noiembrie ora 00:00 conceptul #BlackFriday intra si in lumea politica. Sute de membri ai PRU cu posibilitati financiare vor oferi gratuit smartphoneuri Samsung, Iphone, Huawei, etc catre alti membri ai PRU care si trimit datele pe site dupa ora 00.00.

Este pentru prima data cand un partid politic are o propunere asa de indrazneata suprapunand o actiune politica celebrului eveniment comercial BlackFriday. Toti membri PRU inscrisi cu adeziune sau online pot participa la acest program PRU BlackFriday", se arată în postarea PRU preluată de Aştelean.

Conform sesizării PNL, din postarea lui Aştelean reiese că membrii PRU cu o situaţie materială bună vor oferi gratuit smartphone-uri celor care vor semna adeziuni şi vor devin membri ai acestui partid.

Art. 386 alin. 1 din Codul penal prevede că oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumita listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră