Băsescu: Liviu Dragnea face un lucru tipic statelor islamiste

18 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu: Liviu Dragnea face un lucru tipic statelor islamiste

Traian Băsescu a spus că, legal, prevederea din Regulamentul Camerei, care prevede invalidarea mandatului unui deputat condamnat pentru fraude electorale, stă în picioare, dar în plenul Camerei, majoritatea PSD-ALDE va vota pentru validarea lui Dragnea.

„La Comisia de validare se va da un aviz - nu are relevanţă dacă pozitiv sau negativ - se va merge la vot în plen unde PSD şi ALDE vor vota pentru validare şi cu asta se încheie discuţia pentru că la ei legea e bună doar când le convine, nu şi când nu le convine”, a spus Băsescu, la B1Tv.

Liderul PMP a mai spus că prin anunţul privind înfiinţarea unei comisii speciale în PSD care să monitorizeze activitatea viitorului guvern, Liviu Dragnea a prezentat public o soluţie tip stat islamic.

"El face un lucru de tip stat islamic, adică punem un guvern, dar eu, ayatollah-ul, stau la partid în Kiseleff cu o echipă de ayatolah-i şi spunem noi Guvernul şi îl ţinem sub control. Deci pe omul ăsta l-a dus mintea să ofere public soluţia specifică statelor islamice. Cred că s-a inspirat de la Iran”, a spus Băsescu.

El a spus că o astfel de monitorizare nu este legală şi a explicat şi de ce: miniştrii sunt controlaţi de le partd, nu de o comisie de la partid."E un abuz, strâmbăm modul de funcţionare a statului”, a adăugat Băsescu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră