Ce spune Băsescu despre dosarul Olteanu.Cine e adevărata ţintă

31 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ce spune Băsescu despre dosarul Olteanu.Cine e adevărata ţintă

Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seara, la România TV, că ştia că banii au fost scoşi în Bulgaria de pe vremea când era preşedinte şi că instituţiile statului erau la curent, dar că nu ştiau ce s-a întâmplat cu banii. 

"Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria, că erau operațiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 (...) Probabil instituțiile statului n-au acționat pentru că n-au știut pentru ce au fost. Au reușit să afle că s-au scos banii din Bulgaria, dar nu și ce s-a făcut cu ei. (...) Aici se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu, (...) s-a cumpărat postul de guvernator al Deltei. (...) Probabil în urma unui denunț acum procurorii au reușit să lege lucrurile", a susţinut Băsescu.

"Bogdan Olteanu a făcut greşeala să anunţe în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor cine e guvernator cu două zile înainte", a subliniat fostul preşedinte.

Băsescu i-a luat din nou apărarea lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că acesta nu a luat mită pentru numirea lui Mihaiu deoarece este un om cu bani şi nu este "omul care să condiţioneze o numire pe bani".

Conform referatului cu propunerea de arestare, citat de mediafax.ro, Sorin Ovidiu Vântu i-ar fi cerut unui alt apropiat, care se ocupa de firmele sale din alte jurisdicţii, să transfere suma de un milion de euro din contul bancar deschis în Cipru în contul unei societăţi în Bulgaria. "Potrivit documentelor bancare aflate la dosarul cauzei, societatea din Cipru a transferat un milion de euro în contul de unde intermediarul a retras banii în trei zile consecutive în octombrie 2008. După câteva zile, la solicitarea lui Sorin Ovidiu Vântu, a remis această sumă lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul partidului".

Din referat nu reiese dacă există alte probe care să indice că Olteanu a intrat în posesia banilor.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră