Primăria sector 4 cere demisia lui Sava: Este incapabil să ia decizii, nu are viziune, nu răspunde apelurilor noastre disperate

04 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Primăria sector 4 cere demisia lui Sava: Este incapabil să ia decizii, nu are viziune, nu răspunde apelurilor noastre disperate

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, i-a cerut demisia edilului general al Capitalei, Răzvan Sava, pe care îl acuză de incapacitate organizatorică.

"Prin lipsa de răspuns din partea factorilor responsabili nu putem deschide luni rutele ocolitoare. Nu vrem să amăgim bucureștenii. Ce să facem până la termenul propus de 30 iunie? Eu personal știu ce fac — cer demisia primarului interimar Răzvan Sava pentru incapacitate organizatorică. Răzvan Sava este incapabil să ia decizii, nu are viziune, nu răspunde apelurilor noastre disperate. Nu mai putem aștepta. Cer cetățenilor din sectorul 4 să mi se alăture. Nici la Arena Națională nu a fost capabil să dea un termen. Amână. Nu poate. Demisia lui Răzvan Sava este ultima soluție", afirmă Băluță.

Potrivit acestuia, pasajul de la Piața Sudului este "coșmarul" bucureștenilor din sectorul 4

"Recent, Primăria Generală a mai închis un sens de circulație. Aerul din zonă este irespirabil. Poluarea fonică depășește limitele admisibile, nervii șoferilor sunt întinși la maxim. Nimeni nu plătește pentru greșelile de proiectare. Întârzierile costă bugetul Primăriei aproximativ 80 de milioane de lei, bani europeni pierduți pentru că nu s-au terminat lucrările în timpul stabilit", susține Băluță.

Sava îi atrage atenția lui Băluță că perioada legală de campanie electorală nu a început oficial

"Datoria unui edil responsabil este de a rezolva problemele comunității, nu de a face declarații demagogice", a precizat Sava.

"Comisia Tehnică de Circulație a primit, pe 28.10.2015, o solicitare din partea Primăriei Sectorului 4 pentru analizarea, în regim de urgență, a soluției de deschidere pentru circulația publică auto a străzii Cărăruia, prin instituirea unui sens unic. În data de 30.10.2015, comisia a transmis Primăriei Sectorului 4 acordul de principiu, solicitând, în vederea respectării legii, prezentarea unui plan de circulație și formularea unei soluții viabile pentru circulația din sens opus, astfel încât riveranii străzii Cărăruia să poată avea acces la domiciliu dinspre zona de sud. Până în data de 01.03.2016 Primăria sectorului 4 nu a răspuns solicitărilor comisiei. În data de 01.03.2016, Primăria Sector 4 a transmis o nouă solicitare, schimbând propunerea inițială, prin care dorea instituirea unor sensuri unice pe Calea Piscului, Intrarea Urcușului și Cărăruia", se arată într-o precizare PMB.

"Pentru clarificarea situației urbanistice a zonei, sugerăm Primăriei Sector 4 să inițieze demersurile pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să clarifice indubitabil regimul arterelor publice de circulație din perimetrul amintit", precizeaza PMB.

Alte stiri din Politic

Ultima oră