Austriecii dau înapoi în cazul alocaţiilor copiilor români. Ce i-au spus lui Iohannis

27 Iun 2015
Austriecii dau înapoi în cazul alocaţiilor copiilor români. Ce i-au spus lui Iohannis
Cancelarul Austriei, Werner Faymann, spune că declaraţiile ministrului de Externe de la Viena, Sebastian Kurz, privind alocaţiile copiilor români din Austria sunt opinii personale şi a susţinut că fiecare cetăţean român care munceşte în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care i se cuvin.

Cancelarul austriac a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei discuţii cu preşedintele Iohannis.

"Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor români din Austria. Acesta m-a asigurat că poziţia exprimată de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocațiilor nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale, ci este o opinie personală a domnului ministru. Fiecare cetățean român care muncește în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care i se cuvin", a scris Iohannis pe Facebook.

Ministrul austriac de Externe a susţinut că românii, desi muncesc si platesc taxe in Austria, nu ar trebui sa primeasca alocatii pentru copii la nivelul la care acestea sunt acordate austriecilor, ci la nivelul celor din Romania.




 

Alte stiri din Politic

Ultima oră