Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL

12 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL

Alina Gorghiu a susţinut că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi "asumă aceeasi atitudine". Marţi va avea loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional pentru a decide formula de interimat până la organizarea congresului partidului.

"La ora 18 voi avea o discutie cu primele 20 de filiale pentru ca maine asa cum va spuneam la ora 12.00 vom avea BPN. Le voi propune colegilor mei să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL. Sper să se poată la jumatatea lunii februarie", a mai spus Gorghiu.

Ea a adăugat că obiectivul său pe final de mandat este solidaritatea PNL. "Mi-aş dori ca toţi colegii mei să rămână uniţi în această formulă. Vom depăşi acest şoc electoral, acest scor deloc plăcut", a recunoscut Gorghiu înfrângerea usturătoare la alegerile de duminică.

Surse din PNL citate de mediafax.ro spun că alături de Gorghiu vor demisiona şi preşedinţii de organizaţii care au obţinut scoruri sub medie, dar şi secretarul general al partidului, Ilie Bolojan. PNL a obţinut doar 19,94% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 20% din voturile pentru Senat, spre deosebire de PSD care a obţinut 46,03%, respectiv 46,22%. PNL a fost învins de PSD inclusiv la Timiş, unde Alina Gorghiu a deschis lista pentru Senat. Alina Gorghiu urmează să susţină o declaraţie de presă în cursul acestei dupa amiezi.

Fost liberal, deputatul Theodor Paleologu spune că pentru PNL  "dezastrul este absolut crunt". PNL nu poate continua cu aceeaşi conducere, însă, probabil singura "sacrificată" va fi Alina Gorghiu.

"Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze în bloc şi să nu se mai regăsească viitoarea conducere a PNL dacă este să facă politică serios, să ţină cont de rezultate şi să asume responsabilităţi", a  declarat pentru Mediafax Theodor Paleologu.

Paleologu a mai spus că acest lucru nu se va întâmpla pentru că “suntem în România şi oamenii nu asumă responsabilităţi”.

"Va continua Buşoi să conducă filiala de la Bucureşti, Adriana Săftoiu va fi în continuare prim-vicepreşedintele. Probabil Alina Gorghiu va fi singura sacrificată dar nu este numai vina ei, este vorba şi despre o iresponsabilitate colectivă care a dus la acest dezastru absolut crunt. Niciodată nu avut PSD un scor atât de mare", a conchis Paleologu.

El a fost exclus din PNL în această vară după ce a criticat conducerea PNL.

Alte stiri din Politic

Ultima oră